Beter teveel handhaving, dan een keertje te weinig voor de gezondheid van onze inwoners

We spreken als lokale VVD’ers veel mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid en die van hun kinderen. Mensen vertellen ons dat ze hun (soms ernstige) gezondheidsklachten relateren aan de uitstoot.

Chemours, Beter teveel handhaving, dan een keertje te weinig voor de gezondheid van onze inwoners De vervuiling van Chemours is landelijk misschien minder bekend dan die van Tata Steel in IJmuiden, maar de gevolgen zijn net zo ingrijpend. In onze regio maken de bedrijven Chemours en ook DuPont complexe kunststoffen. Bij de productie ervan komen per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) vrij die via de lucht en het water in de wijde omgeving van Dordrecht belanden. Omdat PFAS, ook wel bekend als ‘forever chemicals’, niet op natuurlijke wijze wordt afgebroken, blijft het vervolgens decennialang in onze leefomgeving aanwezig. Elke dag worden we eraan blootgesteld, bijvoorbeeld via voedsel of drinkwater.  Ons Raadslid Alexander Kuhlmann en commissie lid Jeanine Lammens trokken samen met Martin van Rossum, raadslid VVD Sliedrecht, Akkie Bokma, raadslid VVD Papendrecht en Arno van den Hof, raadslid VVD Molenlanden naar de tweede kamer in Den Haag. 


 Lees het hele verhaal op de website vvddordrecht

https://dordtsevvd.nl/geen-categorie/beter-teveel-handhaving-dan-een-keertje-te-weinig-voor-de-gezondheid-van-onze-inwoners/