Interview met wethouder Sophia de Keizer

Wij hebben 5 vragen aan Sophia de Keizer gesteld!

Hoe is het nu als wethouder? Bevalt het je?

Sophia heeft de 9 maanden van haar wethouderschap de afgelopen 4 maanden met een behoorlijke uitdaging haar werk moeten verrichten. Medische klachten veroorzaakt door een chronische ontstekingsziekte zorgen voor ongemak.

Ze ervaart het als een voorrecht om de rol van fractie voorzitter om te wisselen voor die van wethouder, van voorzitter naar bestuurder. Een weloverwogen keuze met een strategische aanloop vanuit de verkiezingscampagne die de VVD Papendrecht heeft gevoerd. Ze heeft nu ook nog meer waardering gekregen voor de ambtelijke organisatie, er wordt keihard gewerkt met elkaar.

Als portefeuillehouder van Financiën, Economie, Grondexploitatie en de nieuwe portefeuille Communicatie voelt Sophia zich als een vis in het water.


Wat is voor jou belangrijk de komende 4 jaar? 

Het is heel belangrijk om de financiën op orde te hebben. Dat is namelijk de basis om met elkaar alle mooie dingen te kunnen verwezenlijken. We moeten laten zien wat we doen, daar mogen we best trots op zijn. Zo bereiken we zowel lokaal als regionaal ons doelverbindingvertrouwen en een goede opkomst bij toekomstige verkiezingen.


Na de verkiezingen is er op positieve wijze onderhandeld. En is er aansluiting gevonden in het coalitieakkoord; en een solide basis mét het VVD geluid gelegd. Het collegeprogramma staat voor de komende 4 jaar. Sophia benoemt meerdere zaken die al bereikt zijn zoals bijvoorbeeld; Papendrecht staat er financieel goed voor,  zo werken we constant aan verbeteringen in de P&C cyclus, de zondag openstelling is een feit en de komende 5 jaar 2 uur gratis parkeren gegarandeerd. Ook vastberaden sturing geven op strategie en een lange termijnvisie zorgen voor een mooie ontwikkeling binnen de organisatie. 


Welke VVD standpunten heb je al in kunnen zetten?

En als het gaat om de VVD standpunten is de doorontwikkeling van GKN Fokker voor wat betreft de werkgelegenheid en het inbouwen van nieuwe woningen zaken die de positieve kant opgaan. Er zijn ook mooie netwerkevenementen voor jeugd en bedrijven georganiseerd. En het domein Groen krijgt een financiële impuls.


Wat heb je van ons (de fractie) nodig?

Sophia vindt de binding met de fractie erg belangrijk en onmisbaar. We werken constructief met elkaar samen, daar ben ik dankbaar voor. We zijn een hecht team. Een goede visie op weg naar de toekomstige verkiezingen is belangrijk. We zullen nog meer zichtbaar moeten worden. Hiermee blijft ons liberale gedachtengoed behouden en kunnen we de Papendrechtse VVD laten groeien en versterken!